Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Εύκολη πορτοκαλόπιτα


Για να πω την αλήθεια μου δεν είμαι σούπερ μαγείρισσα, αλλά αν έχω όρεξη... δημιουργώ! Σε μία τέτοια κρίση δημιουργίας είπα να φτιάξω μία πορτοκαλόπιτα. Αφού η φρουτιέρα μου ήταν γεμάτη από φρέσκα μυρωδάτα πορτοκάλια ήταν μία καλή ευκαιρία να πειραματιστώ και να ανοίξω τους μαγειρικούς μου ορίζοντες (γκουχ-γκουχ).
Αφού βγήκε πολύ νόστιμη είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε
για την πίτα είναι:

1 πακέτο φύλλο κρούστας (400-500gr)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 ή 1/2 ποτήρι ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)
1 φακελάκι baking powder
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι είναι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Θα ξεκινήσουμε βγάζοντας τα φύλλα κρούστας και αφήνοντας τα για κανένα δίωρο μέχρι να ξεραθούν. Αυτό είναι το μόνο χρονοβόρο. Μετά, όλη διαδικασία είναι πολύ απλή.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της πιτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θρυμματίζουμε τα ξεραμένα φύλλα, τα προσθέτουμε το μείγμα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρυσό πορτοκαλί χρώμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ψήνουμε μέχρι να πάρει την υφή όπως το σιρόπι.
Εγώ έβαλα το σιρόπι στην πίτα αφού ήταν και τα δύο σε ημι-χλιαρή θερμοκρασία και τα δύο.
Τέλειο γλυκό για καλοκαίρι με δύο μπάλες παγωτό ή και τώρα τα Χριστούγεννα που τα πορτοκάλια είναι μυρωδάτα και μοσχοβολάει το σπίτι βανίλια και πορτοκάλι!
Εύχομαι να το δοκιμάσετε και αν θέλετε αφήστε τις εντυπώσεις σας σε ένα σχόλιο...


1 σχόλιο :

Created by All4blogs.gr