Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ


Υπάρχει, άραγε, καλοκαίρι χωρίς παγωτό; Στο δικό μου κόσμο, όχι! Θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με παγωτό! Και εδώ που τα λέμε, με τόση ζέστη δεν αντέχεται κάτι άλλο...
Το θέμα λοιπόν είναι ένα: λατρεύουμε το παγωτό. Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζω σήμερα ΤΗ συνταγή!
ΤΕΛΕΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ!!! Η μόνη ηλεκτρική συσκευή που χρειάζεστε είναι ένα μίξερ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
2 κουτιά γάλα εβαπορέ παγωμένα (στο ψυγείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλο παγωμένο (στο ψυγείο)
2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη (π.χ. garni/morfat)

Στον κάδο του μίξερ ή στο μπολ που θα φτιάξουμε το παγωτό αδειάζουμε τα 2 κουτιά εβαπορέ και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφρόγαλο (αφράτο).
Προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε τα δύο φακελάκια με τη σαντιγί σε σκόνη και ξαναχτυπάμε.

Αυτό ήταν!
Έτοιμο το παγωτό μας! Αν θέλουμε το αφήνουμε έτσι ή προσθέτουμε μία κουταλιά στιγμιαίο καφέ, μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας κ.ο.κ.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες εγώ έφτιαξα δύο γεύσεις. Στο ένα έβαλα κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα και μπισκότο digestive και στο άλλο μπισκότο oreo.
Είχα κρατήσει τις συσκευασίες από άλλο παγωτό του εμπορίου και έβαλά εκεί το δικό μου παγωτό, διαφορετικά βάζουμε σε κάποιο άλλο πλαστικό τάπερ.

Καταψύχουμε μέχρι να πήξει.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Created by All4blogs.gr