Τι να κάνεις το κέικ που περίσσεψε


Πόσες φορές, ενώ έχετε φτιάξει ένα υπέροχο κέικ που το κατα 'φχαριστηθήκατε και ως προς την παραγωγή και ως προς την εμφάνιση και ως προς τη γεύση, κάποια στιγμή μπουχτίσατε και δεν το φάγατε όλο..; Κρίμα να πετάξετε στα σκουπίδια τον κόπο σας. Γιατί λοιπόν να μη δείξετε πόσο ταλαντούχα ζαχαροπλάστης και πόσο καλή νοικοκυρά είστε, για ακόμη μία φορά;
Με το κέικ που έφτιαξα τελευταία φορά, έζησα, σχεδόν, την παραπάνω κατάσταση. Λυπήθηκα το υπόλοιπο κομμάτι που περίμενε καρτερικά στην καμπάνα για να φαγωθεί και είπα να πειραματιστώ με κάτι. Αρχικά σκέφτηκα να κάνω cake pops αλλά στην πορεία το άλλαξα.
Το πείραμα πέτυχε και θα σας το παρουσιάσω. Σίγουρα ξέρετε το γνωστό γλυκό ψυγείου με μπισκότο στη βάση, κρέμα και ζελέ από πάνω. Αυτό που έκανα είναι μια παραλλαγή αυτού του γλυκού.
Θα χρειαστούμε 
300 γραμ. κέικ
60 γραμ. βούτυρο
2 κ.γ. κακάο
μία κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
ένα φακελάκι ζελέ με όποια γεύση θέλουμε.

Αρχικά βάζουμε το κέικ μέσα στο μπλέντερ και το κάνουμε σκόνη. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Μετά λιώνουμε το βούτυρο  και όσο λιώνει χωρίς να κάψει ανακατεύουμε το κακάο. Προσθέτουμε και το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε, ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
Παίρνουμε το ταψάκι μας, (εγώ χρησιμοποίησα μία ταρτίερα ) και απλώνουμε ομοιόμορφα το κέικ που έχει γίνει σχεδόν σαν ζύμη. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε φούρνο στους 180οC.
Μετά αφήνουμε να κρυώσει καλά, και φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και απλώνουμε πάνω από το "μπισκότο". Φτιάχνουμε και το ζελέ αλλά πριν το βάλουμε στο ταψί μας, αφήνουμε και τα δύο στο ψυγείο (προσοχή στο χρόνο μην πήξει το ζελέ). Αυτό το κάνουμε για να έχει λιγότερη ώρα το ζελέ να πήξει και να μην περάσει κάτω από την κρέμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη βεβαίως-βεβαίως!


Created by All4blogs.gr